top of page
  • Writer's pictureAri Knaapi

3 Days of Design


24-26.5. 2018 Tanskassa Kööpenhaminassa järjestetyt tanskalaisen ja osin myös pohjoismaalaisen designin messut näyttivät hienosti, miten käsityön arvostus johtaa upeaan lopputulokseen. Huonekaluissa näkyi kautta linjan korkealaatuinen ammattitaito materiaalien valinnoissa ja käsittelyssä. Valmistajien ja suunnittelijoiden vahva yhteistyö tuli esiin monessa tuotteessa toimivuuden ja esteettisyyden saumattomana liittona.

Oli ilahduttavaa nähdä kuinka nahkaa oli käytetty myös hieman erikoisemmissa kohteissa, kuten näissä flyygeleissä. Punaiset sivut olisivat voineet hyvin olla Wollsdorf Paloma nahan väriä Mohn 05106 ja ruskean sävyinen sivu toisessa flyygelissä Paloman väriä Cedar 05503. Näitä kaunottaria en valitettavasti uskaltanut kokeilla, mutta uskoisin että materiaalivalinnoilla on vaikutusta myös flyygelin soundiin.

Tuoleissa ja sohvissa ruskean eri sävyt olivat suosittuja, mutta myös sinistä ja vihreää pilkahteli siellä täällä. Vahapintaisia nahkoja Wollsdorfin valikoimista edustaa Sattelleder aniliininahka, joka tosin ei ole yhtä "naarmu herkkää" kuin monet vahvemmin vahapintaiset tuotteet.

Näyttävien huonekalujen lisäksi tapahtuma oli myös järjestelyjen osalta hienosti toteutettu. Lippujen hintaan sisältyvillä auto- tai venekuljetuksilla eri puolilla kaupunkia sijanneet kohteet oli helposti saavutettavissa. 100 tanskan kruunun (n. 14e) hintaisille lipuilla sai siis runsaasti vastinetta. Toki paljon kohteita oli myös kävelyetäisyyksillä ja kävellen kohteesta toiseen liikkuessa oli mukava pysähtyä nauttimaan esimerkiksi Kööpenhaminan kulinaarisista nautinnoista kuten Smörre Brödeistä. Näin suomalaisena ei voi kai valittaa muusta kuin jonottelun puutteesta, mutta tämäkin mielipaha useimmiten taittui eri kohteissa tarjolla olleilla pikkunaposteltavilla ja juomilla. Erittäin mukava kokonaisuus siis ja pääsimme nauttimaan säidenkin puolesta oikein kesäisistä tunnelmista. Suosittelen lämpimästi osallistumaan ensi vuonna.


31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page