top of page
  • Writer's pictureAri Knaapi

Huonekalunahka vai autonahka?


Kenties yksi yleisimpiä kysymyksiä asiakkailta nahkoihin liittyen on se, mitä eroa on huonekalunahalla ja autonahalla. Lähtökohtaisesti molemmat ovat alkuperältään tietysti samaa lehmän tai härän nahkaa. Erot muodostuvat nahan tuotantoprosessin eri vaiheissa kun nahkoja pyritään optimoimaan mahdollisimman hyvin käyttökohteisiin soveltuviksi.

Parhaiten nahkojen eron huomaa niitä hypistellessä. Huonekalunahka on hieman pehmeämmän ja taipuisamman tuntuinen kädessä. Värien osalta eroja ei juurikaan ole. Autonahka on tuotantovaiheessa käsitelty kestämään mm. auringonvaloa, käden rasvoja, sekä pitämään muotonsa erilaisten sisäosien (ratti, kojelauta, ovet) vaatimien kaavamuotojen mukaan.

Huonekalunahoissa vaatimukset ovat hieman erilaisia. Asiakas saattaa toivoa, että nahka vielä entisestään pehmenee ja hieman venyy mukavaksi sohvassa. Huonekalunahalta toivotaan usein myös hyvää luonnollista hengittävyyttä, jolloin pidemmätkään istunnot tv:n äärellä tai kirjan parissa eivät hiosta ja pinta tuntuu miellyttävältä.

Kaikkia teknisiä hienouksia, joita nahkatehtaan taikurit korkealaatuisten tuotteiden varmistamiseksi ovat keksineet ei onneksi tarvitse tietää. Wollsdorfin tuotteissa riittää kun voi luottaa siihen, että sopiva nahka kannattaa pääosin valita käyttökohteen mukaan.


155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page