top of page
  • Writer's pictureAri Knaapi

Ekologisesti kestävät materiaalit ja palvelut

Meillä Latecolla tuotteiden ja palveluiden tarjontaa mietitään aina myös siitä näkökulmasta, että se tukisi pitkäjänteisesti kestävää kehitystä ja olisi mahdollisimman ympäristöystävällistä.Myymämme nahka ei valitettavasti ole kotimaista, koska nahan tuotanto Suomessa on ajettu aika pitkälti alas viimeisten vuosikymmenien aikana. Olemme kuitenkin onneksemme saaneet mahdollisuuden myydä ns. seuraavaksi parasta vaihtoehtoa, eli Keski-Eurooppalaista vastuullisesti tuotettua nahkaa, jonka valmistusprosessit ovat seurattavissa aina alkutuottajilta lähtien. Nahkatuotannon tarpeisiin ei erikseen kasvateta eläimiä, vaan hyödynnetään mm. lihantuotannon sivutuotteena syntyviä raakavuotia. Näin ollen osaavissa käsissä "jätteestä" tulee jalostuksen jälkeen mitä käyttökelpoisin materiaali moneen tarkoitukseen. Nahka säilyy oikein käsiteltynä vuosikymmeniä ja vastuullisesti ilman haitallisia kemikaaleja (esim. kromi) valmistettuna on tiensä päässä turvallinen kierrätettävä tai hävitettävä materiaali. Voit tutustua Itävaltalaisen Wollsdorf-nahkatehtaan arvoihin ja tuotantoon lisää täältä.


Uutena 2023 valikoimiimme saadut villakankaat norjalaiselta Gudbrandsdalens Uldvarefabrik kangastehtaalta toteuttavat myös yrityksemme linjaa tarjota asiakkaille mahdollisuus valita vastuullisesti, tuotteen laadusta ja kauneudesta tinkimättä. ISO 14001 ympäristösertifikaatti ja ISO 9001 laatusertifikaatti, sekä kokonaisuudessaan yhden katon alla tapahtuva tuotanto tekevät toiminnasta luotettavaa ja läpinäkyvää. Villa materiaalina on myös pitkäikäinen, kestävä ja kuten nahkakin, jätteeksi päätyessään osa luonnollista kiertokulkua.


Keinonahka- ja autotekstiilitoimittajamme MAH/ATN on toimittanut jo vuosikymmenien ajan asiakkaillemme todella laajan valikoiman erilaisia tuotteita joiden kestävyys ja soveltuvuus vaativiinkiin kohteisiin on osoittautunut asiakkaidemme luottamuksen arvoiseksi. Materiaalit ovat käyneet läpi laajan testauksen ja erilaiset ISO-sertifikaatit ovatkin tuotekohtaisesti nähtävillä. Tarjoamme siis "muovituotteidenkin" osalta pitkään käytössä kestäviä ja vaarallisia myrkkyjä sisältämättömiä tuotteita.

Toki erilaisten muovituotteiden mainitseminen ekologisina saattaa aiheuttaa kummastusta, mutta muovin ympäristövaikutukset oikein käytettynä ja kierrätettynä ovatkin kenties yllättävän pienet verrattuna sitä mahdollisesti korvaaviin tuotteisiin. Mikäli asiakkaana tarvitset lisätietoja jonkin tuotteen osalta näissä asioissa, niin olethan yhteydessä ja pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan lisätietoa.


Me Latecolla pyrimme omalta osaltamme liiketoiminnassa välttämään turhaa ympäristökuormaa mm. kierrättämällä pakkausmateriaaleja, välttämällä ylimääräistä autoilua, hyödyntämällä tavarantoimittajien tehokkaita logistiikkaketjuja, sekä pitämällä varasto- ja Showroom-tilat mahdollisimman kompakteina.


24 katselukertaa0 kommenttia

留言


bottom of page