top of page
  • Writer's pictureAri Knaapi

Nahka on luonnon tuote

Lateco-Botim Oy on jo vuosikymmeniä myynyt korkealaatuisia Wollsdorf nahkavuotia tyytyväisille asiakkaille ympäri Suomen. Koska tehtaalle harvemmin päätyy raakavuotia joissa olisi valmiina suurempia eläimen elämän mukanaan tuomia jälkiä, on pinta hyvin yhtenäinen ja ehjä. Näin ollen käytössä syntyy vähemmän hukkamateriaalia, kun "virheitä" ei tarvitse väistellä.

Haluaisimme Latecolla kuitenkin muistuttaa, että nahka on upea materiaali myös pienine omalaatuisuuksineen. Mikäli vuodassa siis on lähes huomaamaton kärpäsen purema tai muu pinnan poikkeama, onko sitä syytä väistellä? Haluammeko heittää hukkaan hyvää materiaalia?

Olisiko jo aika kääntää ajatukset siihen suuntaan, että tämä pieni yksityiskohta muistuttaa meitä siitä, että olemme tekemisissä materiaalin kanssa, joka on peräisin Keski-Euroopan laitumilla ja se saa myös näkyä. Nämä pienet "kauneusvirheet" eivät lopulta vaikuta nahan ominaisuuksiin kestävyyden, hengittävyyden tai värin pysyvyyden osalta, joten siitäkään ei kannata olla huolissaan.

Ei siis hyväksytä huonoa laatua, mutta mietitään mikä on luonnon ja ympäristön kannalta tärkeää. Samalla vähennetään turhaan roskikseen päätyvää materiaalia.

Kiitos kun välität.

24 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page